Dit is onze top 5
met de beste nummers

Internationale dag
van de vrouw

Deze internationale dag van de vrouw nummer brengen je vandaag helemaal in the mood om joouw vrouw-zijn te vieren. Dit is onze top 5.  

Hoor jij welke Nederlandstalige hit een cover is van onze nummer 2?

Nummer 5: Woman - Ke$ha

Soms wil je gewoon heel duidelijk het statement maken dat je niemand nodig hebt, dat je helemaal voor jezelf kunt zorgen (en dat je daar zeker geen MAN voor nodig hebt).

Nummer 4: Unstoppable - Spirit

Dit nummer zal bij de meeste van jullie niet op je afspeellijst staan maar misschien moet je het toch een plekje gunnen. Dit nummer gaat over kracht en vasthoudendheid. Een stoer nummer over powervrouwen. Het gaat juist niet over een relatie of beperkende situaties, gewoon over meiden die overtuigd zijn van zichzelf. HEERLIJK! En heel krachtig, ook voor grote powervrouwen!

Nummer 3: Mijn leven is van mij - Musical Elisabeth

“Ik wil me niet schikken, voor niemand een voorbeeld zijn. Ik wil niet door blikken van anderen beoordeeld zijn. Ik ben niet van jou, nee. Ik ben vrij. Mijn leven is mij”

De combinatie van een steengoede compositie en hele sterke tekst maar dit  een fantatisch nummer om te zingen. 

Nummer 2: You don't own me - Grace

Dit nummer is een cover van de versie van Lesly Gore uit maar liefst 1963! Maar de leeftijd van het nummer hoor je zeker niet aan het nummer, zeker niet in deze stoere versie van Grace! (En voor de oplettende luisteraar, hoor je welke Hollandse hit een cover is van dit nummer?) De titel zegt het al, “You don’t own me”! Dit lekkere statement, de tijdloosheid van het nummer en het hoge mee-blèr-gehalte zorgen er voor dat dit nummer een zeer verdiende tweede plaats behaalt.

Nummer 1: Fireworks - Katy Perry

Dit nummer herinnert je er aan dat jij de controle hebt over je eigen leven, dat jij alles in je hebt om je leven vorm te geven hoe jij het wilt hebben, dat jij er mag zijn!

Dit nummer geeft je kracht en viert JOUW leven. Daarom is het onze absolute nummer 1. Fijne internationale vrouwen dag!

Wat vind jij van deze lijst?

Ken jij een nummer dat één van deze toppers van z’n plek moet stoten?

Laat je reactie hieronder achter!