fbpx

Bij Zangschool Oud Zuid is de expertise om jou verder te helpen naar jouw vocale doel

Professioneel, gepassioneerd en persoonlijk

Dit is ons verhaal

Hoe het begon

Zangschool Oud Zuid Esther El Bouzrute

Esther El Bouzrute

Oprichter en zangdocent

  • Expertise
  • Gezond stemgebruik
  • Zangtechniek
  • Liedinterpretatie

Tijdens haar opleiding aan de Amsterdamse Theater Academie kreeg Esther te kampen met stemproblemen. Wat klonk als een charmante heesheid bleken stemknobbels. De schrik was groot maar de oplossing was simpel; beter stemgebruik. 

De begeleiding naar herstel door de KNO-arts, logopedist en zangdocent bleken teleurstellend. Esther kreeg oefeningen maar onvoldoende uitleg om werkelijk te begrijpen hoe het zit. Leergierig als ze is begon ze zich er zelf in te verdiepen. Diverse boeken en cursussen later was haar stem hersteld en gegroeid. Haar honger naar kennis was een beetje getemperd maar haar enthousiasme over het instrument en de mogelijkheden bleef maar groeien. Inmiddels stond ze met haar eigen voorstelling in de Kleine Komedie in Amsterdam maar dat voelde als bijzaak. Ze was al begonnen met lesgeven en kreeg er zo’n kick van dat ze besloot om het podium te laten voor wat het is, en zich zich volledig te storten op het zangles geven.

Esther heeft een aantal jaren een eigen jeugdtheaterschool gehad (Theaterschool Het Nest), werkte met deelnemers van The Voice Kids en was betrokken bij de musical Billy Elliot.

Ze coacht ambitieuze zangtalenten, business professionals met stemproblemen en singer- songwriters.

Hoe het verder ging

Toen Esther in 2019 met zwangerschapsverlof ging vond ze de perfecte vervanger voor het lesgeven in Julia. Doordat Julia ook een achtergrond heeft zowel als performer als zangtechnisch, kwam hun stijl van lesgeven op veel vlakken overeen. Juist omdat ze ook beide hun eigen specialiteiten hebben besloten ze na de terugkeer van Esther om samen te blijven werken.

Inmiddels is Zangschool Oud Zuid daardoor flink gegroeid, biedt naast de privélessen meerdere groepslessen aan voor veel verschillende leeftijden en is 5 dagen per week geopend.

 

Julia is al van jongs af aan in de ban van de muziek. Als kind volgde ze intensieve zang-, dans- en acteerlessen waardoor ze een zeer brede achtergrond heeft. Ze begrijpt dat je stem geen op zichzelf staand stukje van je lijf is maar dat het juist in verbinding staat met alles. 

Rond haar 16e voelde ze dat de liefde voor muziek te groot was om te negeren en ze begon zich te focussen op het verder ontwikkelen van haar stem. 

Na haar eindexamen koos Julia voor de richting Pop op het conservatorium Haarlem. Ze begon te zingen in een coverband, treed op met een akoestisch duo en schrijft voor diverse producers.

Omdat ze zelf zo gepassioneerd is over muziek deelt ze dit graag in het lesgeven. 

Nu is ze bezig met het opnemen van haar eigen EP, lesgeven en optreden. 

Zangles Amsterdam docent Julia van der Marck

Julia van der Marck

Zangdocent en singer songwriter

  • Expertise
  • Tekstbeleving
  • Eigenheid
  • Zelfverzekerdheid

GegevensOok zin gekregen om met één van ons aan de slag te gaan om jouw doel te bereiken?

Tijdelijk kost een proefles
slechts €9,99
(In plaats van €25,-)

Ook zin gekregen om met één van ons aan de slag te gaan om jouw doel te bereiken?

Tijdelijk kost een proefles slechts €9,99
(In plaats van €25,-)

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op